Bilverksted

Vi tar vare på bilen din
Vi har kompetansen bilen din trenger
Vi har lang og bred erfaring

Bilverksted

Verkstedet vårt er et offentlig godkjent bilverksted som oppfyller Veidirektoratets krav til kompetanse og utstyr. Vi vet at du er avhenging av at du alltid kan stole på at bilen din fungerer optimalt, derfor benytter vi alltid merkedeler med original kvalitet.

På vårt bilverksted har vi fokus på kort reparasjonstid og vi får daglige deleleveranser fra pålitelige, lokale grossister. Dette betyr at vi kan utføre arbeidet for deg til avtalt tid og pris.

Alle våre mekanikere deltar jevnlig på kurs slik at de er oppdaterte på den tekniske og faglige utviklingen. Vi vet at vi må gjøre et godt arbeid og yte god service for å beholde deg som kunde.

bilverksted ålesund

Våre tjenester:

 • Periodisk kjøretøyskontroll (EU kontroll)
 • Kontroll, skifte og reparasjon på slitedeler som eksos, clutch, brems, forstilling, støtdempere, startere, dynamoer, startbatterier
 • Feilsøking, kontroll og reparasjon av motorstyring og bensininnsprøytning
 • Bilelektriske reparasjoner
 • Diagnose og feilkodelesing
 • Montering av ekstrautstyr
 • Kilometerservice, oljeskift, servicedeler
 • Dekk og avbalansering
 • Diesel
 • Service av AC/klimaanlegg
 • 3D hjulstillingsutstyr for nøyaktig kontroll/justering av hjuloppheng

EU-kontroll

Sjekk kontrollfrist for din bil her!

Hva omfatter kontrollen?

Vi utfører EU-kontroll på vårt bilverksted. Det finnes fortsatt en del misforståelser om hva PKK (Periodisk kjøretøykontroll) innebærer.

Kontrollen omfatter bare gitte tekniske detaljer knyttet til bilens trafikksikkerhets- og miljømessige tilstand. Kontrollen skal bare vurdere disse på kontrolltidspunktet og godkjenning gis deretter. Kontrollen sier ikke noe om hvor lang levetid etter kontrollen du kan forvente av for eksempel bremsebelegg, støtdempere etc. Du har ingen garanti for hvor lenge de kontrollerte funksjonene holder etter kontrolltidspunktet. Kontrollen sjekker ikke vanlige service og vedlikeholdspunkter.

Det kontrolleres ikke rene driftsmessige forhold knyttet til motor, olje, registerrem, plugger, filtere osv. Du må derfor følge vanlig vedlikeholdsservice/kilometerservice og gitte skifteintervaller uavhengig av PKK for å holde bilen i orden. En PKK-godkjent bil er altså ingen garanti for at bilen er i den stand du som bileier ønsker. Heller ikke at den vil gå problemfritt i 2 nye år fram til neste kontroll. «PKK-godkjent bil» er ingen seriøs tilstandsrapport ved salg av bil. Da må du be om en langt mer omfattende kontroll. Vi vil at du skal vite dette når du leverer bilen til kontroll.

Dersom vi anbefaler eventuelle reparasjoner eller vedlikehold, i tillegg til de rene kontrollkravene, er det av hensyn til bilens generelle tilstand og erfaringer om reparasjoner som likevel vil dukke opp om kort tid.

Ønsker du en generell tilstandsrapport eller nødvendig kilometerservice hjelper vi deg gjerne med det også. Ta kontakt for mer informasjon.

Kontaktinformasjon

Adresse: Kyrkjevegen 429, 6040 Vigra
Telefon: 70 18 36 35
E-post: post@bilogmekaniske.no

Bil og Mekaniske AS på Facebook